lauantai 29. elokuuta 2015

pölinää kauhuleffoista


Suurin osa mitä olen ite kattonu on sellasia pienen budjetin kauhukakkapätkiä, joihin ei uudelleen kosketa enää edes tikullakaan. Vain muutamia klassikoita olen uskaltanut pällistellä yksin, mutta vielä olisi varaa sivistää itseäni niillä suosituimmilla ja katsotuimmilla kauhuleffoilla.

Ja vaikka olen tälläinen pelkuri kauhun suhteen, on muutama leffa tullut suosikiksi ja koettua pariinkin otteeseen. Tässä muutama lempparia kyseisestä genrestä:

  • The Thing (1982) oli varmaan eka minua ihan ihka oikeasti pelottava kauhupätkä*, jonka takia pidän leffaa erinomaisena. Koko ajan oli kakat housussa ja sydän kurkussa. Ja ne erikoisefektit karmivat edelleen! Vanhojen leffojen erikoisefektit ovat jotenkin paljon pelottavampia mitä ne ovat nykypäivänä.
  • Pet Semetary (1989): Jokin tässä pätkässä kiehtoo minua. Se ei ole mielestäni hirveän pelottava, mutta jokin on saanut minut katsomaan sen vähintäänkin kolme kertaa. Ehkä se on se tunnelma. Tai tunnusbiisi. Harmi että toinen osa oli sitten taas täyttä kuraa.
  • REPO! The Genetic Opera (2008): Olin jo unohtanut että tämä on kauhuleffa... mutta myös  samalla musikaali! Leffa kuuluu muutenkin lemppareihini, jo melkein musiikkinsa puolesta. Ja vaikka pätkä on selvästi pienemmällä budjetilla toteutettu, on se vaan niin nätti. Kaikki ne asut ja hahmot - upeaa! Paitsi että ne kaikki suolenrepimiskohtaukset ei taida olla niin kaunista katseltavaa.  
  • Sweeney Todd (2007): Toinenkin musikaali kauhulla höystettynä kyllä menee oikein mukavasti alas! Kun välillä lauleskellaan päähän juuttuvia biisejä niin jälkikäteen ei niinkään pelota. Ja noh, mitä muuta voikaan odottaa Tim Burtonilta kuin kaunista audiovisuaalista kontrastia ja kieroa meininkiä. Ja Johnny Deppiä. Joka laulaa kauniisti.

 Muita mitkä koin aika hyviksi kauhuleffaksi on esmes. Carrie (1976) ((2013 tehty Carrie ei ollut läheskään niin ahdistava kuin alkuperäinen), The Fly (1986) ja A Nightmare on Elm Street (1984). Mutta vielä olisi paljon leffoja joita pitäisi katsoa ihan vaan koska yleissivistys! Ehkä joskus järjestettäis joku kauhuleffailta mihin uskaltais mennä.


... mutta kauhupeleihin en koske. Paitsi L4D:n.
... enkä odottanut tätä merkintää tehdessäni että tähän saisin näinkin paljon asiaa oho anteex. 

*((nimimerkillä 11-vuotiaana en uskaltanut mennä suihkuun katsottuani Passion of The Christin, koska luulin että itse herra Saatana odottaa minua siellä... pelkäsin oikeasti Saatanaa seuraavat kaksi viikkoa, kiitos traumoista nam nam.))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti