perjantai 18. joulukuuta 2015

happeh howidayss


4 kommenttia:

  1. Jos sulla ois aikaa, haluisitko vastata pariin kysymykseen liittyen taidekouluihin? Olisin itse hakemassa Turun Piirtokouluun kun aika on sopiva, mutta haluaisin jo hyvissä ajoin tietää pari asiaa.
    Eli, kun hait Imatralle, minkälaisia töitä veit näytille, jos veit? Millä tyylillä teit niitä?
    Olisiko sinulla mahdollisuutta tehdä töitä opiskelujesi ohessa vaikka jossain Hesellä niin, että tulisi vähän rahaa taskuun tulevaisuutta varten?
    Kuinka paljon saat säästetyksi rahaa, jos saat. (Koska uskoisin, ettet ole töissä samalla)
    Haluaisitko suositella omaa taidekouluasi ja kertoa siitä hyviä ja huonoja puolia? Miksi valitsit sen?
    Haha, joo, kuullostan poliisilta, mut haluisin tietää. :D ja raha-asiat liittyy siihen, että ois upeeta, jos pääsisin muuttamaan Amerikkaan opiskememaan CalArtsiin, mutta kun se tuppaa olemaan lievästi sanottuna mahdottoman kallis... ^^'
    Kiitos, jos vastaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (ugh anteeksi sählinki, pitää laittaa kahdessa osassa koska blogger valittaa ynh!)

      Toivottavasti vastauksistani on mitään apua!

      En aivan tarkalleen muista mitä lähetin ennakkotehtävikseni/oliko niissä mitään ihmeellistä, mutta suosittelisin näyttämään vähän kaikenlaisia töitä; erilaisia tekniikoita, tyylejä ja teemoja. Näyttää että mitä tykkää tehdä ja mitkä on omia vahvuuksia. Itselläni on lähes kaikissa töissä mukana sellaista tyyliteltyä ja miltei sarjakuvamaista jälkeä, mutta eipä tuokaan seikka tuntunut haittaavan kun päästivät sisään :D eli ei tartte stressata siitä onko oma tyyli realistista tai vastaavaa, niitä asioita opetellaan sitten koulussa jos opetellaan.

      Jotkut luokkalaiseni ovat tehneet välilä töitä koulun ohella, mutta se on sitten vähän syönyt koulunkäyntiä ja he joutuvat tekemään töitä koulussa eri tahtiin/aikoihin kuin toiset. Koulu vie kuitenkin suurimman osan ajasta ja usein omaa vapaa-aikaasi kehotetaan käyttämään koulutöihin ja opiskeluun. Itse omaan niin pienen energiatason etten kykenisi työskentelemään palkkatyössä koulun ohella :'D joskus lomilla ehkä, mutta muuten ei.

      Eipä tuota rahaa jää yli vuokran ja laskujen jälkeen. Opintolainaan joutuu välillä turvautumaan vaikka ei ehkä haluaisi, mutta joskus on pakko syödä :'D En tiedä tarkalleen mikä tilanne on niillä jotka asuvat opiskelija-asuntoloissa, vuokrahan niissä on mitätön mutta toisaalta opintotukikin saattaa silloin olla hitusen pienempi.

      No jos totta puhutaan niin hain Saimiaan koska suurin osa muista amiskavereistani haki sinne ja se kuullosti hyvältä paikalta. Ja kas kummaa, hyvähän paikka se minusta on!

      Yksi hyvä asia mitä kaikki opettajatkin sanovat on kansainvälisyys. Saimia on kokoonsa nähden yksi Suomen kansainvälisimmistä ammattikorkeista, ja mahdollisuudet päästä ulkomaille opiskelemaan ja työskentelemään on suuri. Lähes 80% kuvataideopiskelijoista lähtee jossain vaiheessa opintojaan ulkomaille. Moniin Euroopan maihin pääsee, Amerikkaankin voi pariin kouluun päästä ja jopa Japaniin. Venäjälle on helpointa mennä, koska se on niin lähellä. Kuulemani mukaan myös lähivuosina voisi jopa Kiinaan päästä vaihtoon! Kansainvälisyyden takia myös koulussa kuulee paljon muita kieliä suomen lisäksi. Olen itsekin tutustunut ja ystävystynyt muutaman vaihto-oppilaan kanssa - että se on vain plusssaa!

      Poista
    2. Mutta itse koulu!
      Ensinnäkin monipuolisuus on hienoa kuvataidepuolella. Ensimmäisenä kouluvuotena käydään kaikki alat läpi: maalaus, grafiikka, koru, veisto ja valokuvaus. Pitkin vuotta käydään läpi kaikkien alojen perusmenetelmät ja niiden mahdollisuudet. Toisena vuotena valitaan, mihin alaan haluaa perehtyä ja sitä tehdään sitten loput kolme vuotta. Jos valitsema ala ei kuitenkaan enää kiinnosta kesken opintojen, voi alaa vaihtaa. Eli ei joudu olemaan sidottuna siihen yhteen alaan koko loppuajaksi jos ei tahdo! Ja voi käydyä toisten alojen kursseja, jos vain tarpeeksi kiinnostaa. Eli saa olla todella vapaa ja toteuttaa itseään vapaasti!

      Opettajia on myös montaa eri sorttia. Vierailevia opettajia tulee niin Suomen sisältä kuin rajan toiselta puolen. Ihmisen anatomiaa meille opetti esimerkiksi venäläinen mies, ja tulkin avulla ymmärsimme mitä hän haki takaa. Opetus oli tiukkaa, mutta erittäin laadukasta! Myös yksi amerikkalainen, Imatralla asuva William Dennisuk pitää vuosien aikana vähintään kaksi kurssia jolloin opetus on tietenkin englanniksi. Muuten opetus on yleensä aina suomeksi, ellei kurssilla ole sitten vaihto-oppilaita. Eli opetuskin on monipuolista! Taide-alojen lisäksi on tietty kieliä ja taidehistoriaa, mutta niitäkin on yleensä vain kerran viikossa. Loppu aika on sitten pelkkää taiteilua.

      Muita mainittavia asioita on esimerkiksi retket. Helsinkiin tehdään taidereissu sen 1-2 kertaa vuodessa milloin käydään niin Kiasmat kuin pikkugalleriat läpi. Myös Venäjälle tehdään aina välillä vapaavalintaisia reissuja, joissa tutustutaan Venäjän museoihin yms. Myös opiskelijabileet joita kuvislaiset järjestävät on mahtavia :3c ja vielä mainittakoon, että kuvislaiset opiskelevat yhdessä yksikössä samassa tilassa kuin hotelli-ravintola -opiskelijat. Joskus on sellaisia päivä, jolloin he tulevat ruokalassa tarjoilemaan juomat pöytään ja silloinkos on hienostunut fiilis..!

      Yksi huono puoli joka nyt tähän hätään tulee mieleen on että Lappeenrannassa on toinen Saimian yksikkö. Siitä ei muuten ole vaivaa, mutta jos haluaa käydä promo- tai tutorvalmennuksessa niin joutuu sinne asti menemään. Myös Imatran kuvataiteen pisteet ovat hieman hajallaan kolmessa eri paikassa, mutta kyllä niistäkin koituvat pienet ongelmat on ylipäästäviä.

      Mutta joo, Amerikassa opiskelu voi kyllä olla kallista ja sinne pääsy hankalaa, mutta toivottavasti toiveesi toteutuu! Toivotan paljon onnea! o/

      Poista
    3. Kiitoksia todella paljon pitkästä vastauksesta!

      Poista