tiistai 9. helmikuuta 2016

Salaisuuteni paljastui

*nikki ei ole oikea öhöhö

9 kommenttia:

 1. Minultakin on galleriassa kysytty tuota! Olisikohan sama henkilö kyseessä..?

  Ja kun en vastannut takaisin, niin kuukauden päästä kyseli uudestaan :DD

  Miten ne voi tietää!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinki olla! :DD pelottava ajatus oiski jos useempi ihminen tosissaan kyselee mokomia tuntemattomilta

   Ehkä niillä on joku ihmeellinen kuudes (pieru)aisti..!?

   Poista
 2. Hehei, mä taas täällä kyselemässä. (En edes tiedä, kuinka monella eri Päättömällä Nickillä olen täällä pyörinyt)
  Aiheena on tällä kertaa piirtopöydät. Oletan tässä, että sulla on piirtopöytä, jos ei oo, vaivun maan alle erittäin vaivaantuneena tästä pitkästä kommentista.
  Eli, piirtopöydän hankkisin itselleni pääasiassa piirtämistä varten, pienimuotoinen kuvanmuokkaus olisi myös todennäköistä. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta piirtopöydistä, mutten tahdo ostaa ensin mitään halpaa "harjoitteluversiota" tms.
  Mikä piirtopöytä sulla on, mitä suosittelisit mulle?
  Luin myös, ettei piirtopöytä paljoa auta, ellei ole kuvanmuokkausohjelmaa, joten mikä kuvanmuokkausohjelma sulla on piirtopöydän kanssa ja toimiiko se hyvin, suositteletko?
  Kannattaako ostaa monta kynää vai riittääkö se peruskynä, joka tulee pakkauksessa?
  Muutenkin, jos sulla on jotain ideoita hankintaani, niin tahtoisin kuulla. Piirtopöytä saisi maksaa alle tonnin.
  Kiitos (taas) jos vastaat, auttaisit paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, omistan piirtopöydän!

   Sain Wacomin Bamboo ONE:n joskus vuonna nakki ja pulla lahjaksi, ja noh, mallihan oli siitä halvimmasta päästä eli jossain 50 € paikkeilla... mutta on toiminut oikein mallikkaasti kaikki nämä vuodet (vähintäänkin 5-6 vuotta) eikä ole vielä potkaissut tyhjää, vaikka asennuslevyäkään ei ole vuosiin ollut saatavilla (kiitos Wacomien sivujen, sieltä voi käydä lataamassa ne asennusjutut ilmatteeks!) Että ne ihan halvimmatkaan ei välttis ole ihan turhiakaan (ja sama kynä ollut ainaki miulla kaikki nää vuodet! Kynän kärki on tietty vähän kulunut, mutta ei niin kriittisesti että tartteisi uusia teriä tai kyniä ostella).

   Itse olen tähän asti käyttänyt vain Wacomin piirtopöytiä, joten osaan vain Wacomin tuotteita suositella varmuudella. Muitakin hyviä firmoja varmasti on, mutta Wacomiin luotan.

   Pienet piirtopöydät ovat tietty halvempia ja kätevämpiä ottaa esille kuin isommat, mutta isommissa malleissa saa ehkä hieman enemmän revitellä piirtoalueen kanssa. Wacomin sivuilta löytyy viimeisimmät mallit, joissa tavalliset piirtopöydät on enintään sen 400$ (tonniin ja sen yli menevät on sitten kaikki Cintiq-mallit, joissa piirretään suoraan näytölle/itse pöytään).

   Noissa Intuos Pro-tuotteissa tulee mukana kynät, joissa on toisessa päässä terä ja toisessa päässä "kumi" (eli ohjelmissa ei tarvitse erikseen klikkailla työkaluja että saa jonkun virheen kumitettua pois - kunhan kääntää kynän ympäri niin TA-DAA! Toimii kuin oikea lyikkäri!). Kyseistä ominaisuutta ei välttämättä löydy halvimmista malleista (kuten esmes miun omassa ei ole, ja sitä kyllä haikailen).

   Että jos ei tosiaankaan halua sitä "harjoittelumallia", niin sitten suosittelisin noita Intuos Pro-tuotteita. Siitä vaan voi sitten valita, että mitä kokoa haluaa! :D Ja taitaa olla nuo kaikki Prot vielä langattomia, että esille ottamisen kanssakaan ei tarvitse paljoa kamppailla vaikka isompaa malliakin olisi.

   Aika usein piirtopöytien mukana tulee jonkinlainen "kevyt/helppo" piirto-ohjelma, mutta en itse niistä ole koskaan välittänyt, koska parempiakin ohjelmia löytyy ilmaiseksi.

   Itse käytän yleensä Paint Tool SAI:ta, koska se vaan on niin helppo ja mahtava! Opetteluun ja kaikkiin ominaisuuksiin meni aikansa oppia, mutta en osaa enää muita ohjelmia ihmeemmin käyttää :D Alkuperäinen/oikea versio maksaa kyllä (muistaakseni sen 40-50$?? en mee takuuseen).

   Ostin myös jossain välissä Paint Clip Studion kun halvalla lähti, jolla pystyy myös maalaamaan ja piirtämään (ja joitain 3D-modeleita pystyy posettamaan ja kaikkea! En ole perehtynyt vielä hirveän syvälle ohjelmaan mutta mahdollisuuksia siis on :D). Normaalihinta on sen 50$, joka ei myöskään sinänsä ole paha hinta jos vertaa photoshoppeihin ja muihin. Photoshop CC on normaalihintaisena sen lähemmäs 300€/vuosi, ellei sitten ole opiskelija ja saa vähän halvemmalla.

   Muita mitä voin suositella on mm. Krita, joka on täysin ilmainen piirto/maalausohjelma ja pitäisi myös olla aika helppokäyttöinen. ( tästä osoitteesta voi mennä lataamaan ohjelman ilmatteeksi: krita.org).

   Ja jos itse kuvanmuokkausta tarvitsee ja ei saa Photoshoppia sun muita käsiinsä niin esimerkiksi Gimpin pitäisi olla ihan asiansa ajava ilmainen ohjelma. Gimpillä taitaa ihan piirtäminenkin ja maalailu onnistua, itse en ole vain koskaan kokeillut.

   Toivottavasti tästä oli jotakin apua! uvu

   Poista
  2. Tosta oli todella paljon apua, kiitos! Rakastan sitä, että jaksat vastata ja neuvoo pitkästi, kun sulta jotain kysyn. :)
   Wacomia olen itse kaikkia arvosteluja lueskeltuani harkinnut kaikista vahvimmin, Wacom it is. Ilmeisesti mun tarpeisiin juurikin tuo Paint Tool SAI näyttäisi sopivan parhaimmiten, mutta onneks sekään ei hirveästi maksa!
   Kysyisin vielä sen verran, että kuinka tehokas kone täytyisi olla, että se jaksaisi pyörittää piirtopöytää ja kuvanmuokkausohjelmaa? Onko sulla tyyliin läppäri vai ihan tukeva pöytäkone? (Itselläni on Acerin läppäri, hommasin 5 vuotta sitten, onko se liian heikko?)
   Sen lisäksi, jos kone sanoo kaput kesken kaiken, täytyykö kuvanmuokkausohjelma ostaa uuteen koneeseen uudelleen?
   Apua, tästä ei pitänyt tulla jatkokysymyksiä, mutta menköön. Kiitos jo siis tuosta pitkästä vastauksesta! ^^'

   Poista
  3. Höhö, eipä mittään, mukavaa vaan jos voin olla mitenkään avuksi! Pyrin aina vastaamaan kattavasti uvu Olen ehkä hieman huono konejuttujen kanssa, mutta katsotaan!

   SAI (ja esmes Gimp) ei kovinkaan raskas tai iso ohjelma ole, joten voisin kuvitella että vähän vanhempikin läppäri pystyy sitä pyörittämään hyvin. Edellinen, ikivanha ja kurja läppärini jaksoi aika hyvin pyörittää SAIta vielä silloinkin kun veteli viimeisiään (photoshoppia taas tosi huonosti). Läppärit eivät ole ehkä niin pitkäikäisiä kuin pöytäkoneet, mutta jos viruksilta sun muilta suojattu eikä kone muutenkaan lagaa ruhtinaallisen paljon niin ei pitäisi olla ongelmaa.

   Itse omistan pöytäkoneen (budjetti osille oli 300€, eli ei siitä ihan parhaimmasta päästä) ehkä vähän siitä syystä että kestäisi pidempään. Välillä kestää että isommat ohjelmat käynnistyy, mutta esimerkiksi SAI ja Clip Studio avautuvat oikein mallikkaasti. Ja vaikka ei avautuisikaan nopeasti, niin piirtämisessä ei ole ollut mitään ongelmia.

   Joissakin ostotilanteissa saattaa olla mahdollisuus uudelleenladata ohjelma (Clip Studiossa ostin varmuuden vuoksi "vakuutuksen", että saan ladattua ohjelman uudestaan jos sattuu koneelle huonosti), mutta mitä nyt yritin katsoa niin SAIssa saattaa olla niin että pitää ostaa uusi lisenssi jos aikoo useammalle koneelle sen ladata. Kannattaa siis ostotilanteessa katsoa tarkkaan, onko mahdollisuutta uudelleenladata ohjelmia jos vahinko tapahtuu. (Jos joku huomaa virheen tässä niin korjatkaa! :'D)

   Poista
  4. Kiitos, tästä oli todella apua! Tästä viisastuneena alan samalla piirtopöydän kanssa katsella kunnon pöytäkonetta. :3 (oho, katsos, Päätön Nickini on jälleen vaihtunut)

   Poista
  5. Anteeksi tulen tänne huutelemaan, mutta Paint Tool Sain saa uudelleen aktivoitua vaikka koneelle tapahtuisi jotain. Sen jälkeen kun olen Sain ostanut, olen asentanut Windowsin ja kaikki ohjelmat monesti uudelleen osien vaihdon yhteydessä ja uudelleen aktivointi on aina onnistunut.

   Poista